Gyerekek lopták el a felbecsülhetetlen értékű mentőkutyát

2008.10.16. 14:07
Ellopták a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők egyik kutyáját szerdán, Nyírpilisen, írja az inforadio.hu. Az ebet gyerekek vitték magukkal, bezárták egy házba, és láncra verték. A családnál is keresték az állatot, de tagadták, hogy náluk lenne. Azt még nem tudni, hogy miért vitték el a Csülök névre hallgató négylábút.

Gyerekek csalták el a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők egyik kutyáját Nyírpilisen. A csoport vezetője, Vincellér Tibor az InfoRádiónak elmondta: amikor megérkeztek a településre, elengedte az ebet, hogy az megmozgathassa tagjait, ám néhány perc múltán már nem jött, ha hívták.

Kiderült - tette hozzá Vincellér Tibor -, hogy a gyerekek megfogták és hazavitték a Csülök névre hallgató ebet. A speciális mentők a kutyakupec hírében álló családnál is kérdezősködtek az állatról, ám azok tagadtak mindent. Éjszaka a polgárőrök is kimentek hozzájuk, de azokat is elküldték, mondván, nincs ott a kutya.

Végül a helyi kisebbségi önkormányzati képviselő és két másik férfi ment be a családhoz kérdezés nélkül. Ők találták meg Csülököt az egyik helyiségbe zárva, megkötve. Az állatnak semmi baja, külsérelmi nyomokat nem találtak rajta - jegyezte meg a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője.

Előny és hátrány is, hogy a mentőkutyákat emberszeretetre nevelik, Csülök is elmegy bárkivel, ha hívják, barátságos. Felbecsülhetetlen értékű kutya - tette hozzá Vincellér Tibor.