Ki a király Kaposváron?

2005.08.25. 15:51
A törökszetmiklósi csatát szerdán egy kaposvári kisebb ütközet előzte meg. A vita itt is két család tagjai között robbant ki, négy harminc év körüli férfi azt akarta tisztázni, hogy ki legyen a helyi éjszaka ura.

Egy férfit őrizetbe vettek szerdán késő este a kaposvári plázában, miután az egyik ottani szórakozóhelyen összecsaptak a helyi éjszakai élet jól ismert figurái, hogy eldöntsék, ki is a király Kaposváron. A rendőrség csütörtökön kiadott közleménye szerint a vita két család ifjai között robbant ki, a verekedés pedig egy késszúrás után kezdődött.

A négy harminc év körüli férfi kilenc óra körül esett egymásnak. A csatában biliárddákót, viperát (teleszkópos vasrudat) és egy egzotikus fegyvert, bozotvágó kést is bevetettek egymás ellen. A szórakozóhely berendezését sem kímélték, egymásra hajigálták a pultban lévő üvegeket, poharakat és a biliárdgolyókat sem hagyták ki a szóba jöhető fegyverek közül, tudta meg az Index Bíró Gábortól, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársától. A rendőrök éppen akkor érkeztek ki, amikor az egyik férfi egy golfütővel kezdett hadonászni.

Ki legyen az éjszaka ura?

A szórakozóhely berendezésében kétszázezer forint kár keletkezett, a hasbaszúrt férfi sérüléseit kórházban kellett ellátni, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek. A fiatalemberek idén nem először próbálták eldönteni, hogy ki legyen az éjszaka ura, de a nyár elején kezdeményezett erőpróba végül az egyik fél megfutamodásával végződött, akkor bűncselekmény hiányában nem indult eljárás.

A rendőrök végül egy férfit vettek őrizetbe, a késeléssel - azaz testi sértéssel - gyanúsított férfi társai szabadlábon védekezhetnek, a küzdő felek csoportos garázdaság és rongálás miatt számíthatnak felelősségrevonásra.

Próbáltuk megkeresni a történtekkel kapcsolatban a Kaposvár Plaza szórakozóhelyének üzemeltetőjét, de a bevásárlóközpont munkatársától azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a kávézó vezetői senkinek nem nyilatkoznak.