Felgyújtották a Leroy kávézót a MOM Parkban

2009.01.05. 06:21
Egy férfi autóval a Mom Parkban lévő Leroy kávézó kirakatának hajtott, majd felgyújtotta a kocsit. A támadót menekülés közben üldözték a rendőrök az M1-M7-es autópályán. Az esetet semmilyen fenyegetés nem előzte meg, mondta az Indexnek a kávézó üzletvezetője.

Egy autós hétfőn hajnalban szándékosan belehajtott a MOM Parkban lévő Leroy kávézójának kirakatába, majd felgyújtotta a kocsit. A férfi már úgy hajtott a kávézóba, hogy a kocsi belsejét belocsolta valamilyen gyúlékony anyaggal. Ezt azután meggyújtotta, majd a közelben várakozó társa kocsijába ugrott be és együtt menekültek el.

A közelben járőröző XII. kerületi rendőrök a gyújtogató nyomába eredtek. A másik kocsi azonban egérutat nyert, és az M1-M7-es autópálya közös szakaszán eltűnt a szemük elől. Egyelőre tart a támadók azonosítása, az ügyben szakértők segítségével vizsgálódnak.

Az épület automata tűzoltó berendezése, a sprinkler azonnal működésbe lépett, így a tűz nem tudott elterjedni. A tűzoltók megérkezésekor már csekély tűz volt. Csupán az autó utastere égett ki. A kávézó berendezése a vízsugár miatt rongálódott meg. Személyi sérülés nem történt.

A kávéző nem kapott fenyegetést és nem történt semmi olyan az elmúlt napokban, amely kiválthatta ezt az esetet, mondta az Indexnek Krisán János, a MOM Parkban működő Leroy üzletvezetője. A legnagyobb kárt nem az autó égése okozta, hanem az, hogy az automata tűzoltóberendezésből több órán át ömlött a víz a kávézóba, tette hozzá. Az üzletet várhatón a hét végén tudják majd megnyitni.

A rendőrség közveszély okozás gyanúja miatt indít eljárást ismeretlen tettes ellen - közölte Kajó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.