Lengyel diák halála egy szegedi kollégiumban

2004.08.11. 12:32
Meghalt Szegeden egy tizenhét éves lengyel diák, írja a Délmagyarország. A tizenhét éves, nyaralásból hazafelé tartó fiú az éjszakai buli alatt egy liter vodkát ivott meg, de a korábbi hírekkel ellentétben kábítószert nem fogyasztott.
Görögországi és bulgáriai nyaralásból tartott haza egy lengyel diákcsoport. A fiatalok útközben megálltak Szegeden, ahol a Móra Ferenc Kollégiumban bulizással töltötték az éjszakát.

Kedden hajnalban egyik társuk rosszul lett, életét a helyszínre érkező mentőorvos sem tudta megmenteni. A fiú halálához szervi megbetegedés is hozzájárulhatott, de a halál pontos oka a boncolás után állapítható meg.

A lengyel diákcsoport tagjai a Délmagyarország munkatársának elmondták, hogy a fiú egy liter vodkát ivott meg az éjszaka és kábítószert is fogyasztott, amit a rendőrség szerda délelőtt megcáfolt. "A lengyel diák az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vizsgálat szerint nem fogyasztott kábítószert" - mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek. Az első vizsgálatok szerint a szívproblémával küszködő fiú egyelőre meg nem állapított mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A lengyel diákok a rendőrségi kihallgatást követően, kedd délután indultak haza.