Kiesett egy nő a libegőből

2004.07.18. 15:29
Súlyos sérüléseket szenvedett egy középkorú nő, aki dél körül esett ki a Libegőből.
Kiesett egy nő vasárnap délután a János-hegyi libegő egyik kocsijából a fővárosban - közölte Megyesi Mihály, a tűzoltóság ügyeletvezetője az MTI-vel. A szerencsétlenül járt kirándulót vákuumágy segítségével vittük a felső végállomáshoz, ahol átadtuk a mentőknek - mondta. Hozzátette, a nő csípő- és vállsérüléseket szenvedett a balesetben. "Annyit tudunk, hogy súlyos sérüléseket szenvedett" - közölte Sebestyén Erzsébet, az Országos Mentőszolgálat ügyeletese az első vizsgálatok alapján az MTI érdeklődésére. Az ügyeletes az Index érdeklődésére ennél többet nem árult el.

A BRFK sajtóügyeletese az Index érdeklődésére elmondta: tudomásuk szerint a nő megszédült és emiatt eshetett ki a felvonóból. Hozzátette: vizsgálják a baleset körülményeit.

A BKV fődiszpécsere az Indexnek elmondta: a közékkorú nő a Libegő alsó állomásának közelében, a nyolcadik és a kilencedik oszlop között esett ki a székből. Azt nem tudta megmondani, hogy azon a ponton körülbelül milyen magasan közlekedik a felvonó. A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a nő körülbelül három méter magasról "szédült le". A BKV fődiszpécsere elmondta, hogy ismereteik szerint a nő figyelmetlenségből hajtotta fel a biztonsági keretet és ezután - eddig ismeretlen okból - zuhant a mélybe.

Megjegyezte: a libegőből mindenki kiszállt, majd - a mentés ideje alatt - körülbelül egy óráig állt a felvonó. A fődiszpécser szerint elképzelhető, hogy történt már hasonló eset, de - mint mondta - nem emlékszik ilyenre. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.