Hallgat a lottómilliárdosról a Szerencsejáték Rt.

2003.01.06. 11:34
Vajon ki nyerte meg a lottóötös hárommilliárdját? Egy indexes fórumozó szerint a szelvényt Nagykanizsán adták fel, a Sugár út 1. szám alatt. A Szerencsejáték Rt. nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híresztelést. A nyereményekre vonatkozó igény a sorsolás napjától számított 90 napig nyújtható be.
A Big-B nevű fórumozó az általa indított topikban azt írta, hogy a "Híresztelések szerint a Lottó 5-ös szelvényét Nagykanizsán a Sugár út 1.-ben adták fel." Az Index lottónyeremény-ügyi csoportja kiderítette, hogy a nagykanizsai Sugár út alatt valóban üzemel egy lottóiroda. Itt kérdéseinkre azt válaszolták, hogy nem tudnak arról, hogy tőlük került volna ki a nyertes szelvény, de ha tudnák sem mondanák meg.

A hírt a Szerencsejáték Rt. nem erősítette meg, de nem is cáfolta. "Elképzelhető, hogy ott adták fel, de én ezt nem tudom - válaszolta az Indexnek részványtársaság kommunikációs és marketingigazgatója, Somorai László. - Azt, hogy jelentkezett-e már a nyertes, s ha igen, honnan adták fel a szelvényt, csak a biztonsági emberek tudják. Én csak akkor tájékoztathatok erről, ha ők úgy ítélik meg, hogy az információ biztonsággal kiadható."

90 napos határidő

A nyereményekre vonatkozó igény a sorsolás napjától számított 90 napig nyújtható be. Amennyiben a késői, de még a 90 napos határidő letelte előtti benyújtás miatt a pénz felvétele már fizikailag nem lehetséges, 14 napon belül kell gondoskodni a nyeremény átadásáról. A kifizetési határidő elteltét követően a nyereményt át nem vettnek tekintik.

A Szerencsejáték Rt. az át nem vett nyereményeket újra nyereményként használja fel. Ennek keretében az át nem vett nyeremények elkülönített alapjából teljesítheti a nyereménykülönbözetek kifizetését, esetenként kiegészítheti valamely nyerőosztály nyereményalap-hányadát, vagy különsorsolásokat tarthat.

Hoax és nyugi

A hétvégén jött a hír: megvan a "szerencsés" . Utazni akar a pénzből, és ehhez partnereket keres. Mindezt egy weboldalon kiáltotta világgá. Persze hamar kiderült, hogy a bejelentés vélhetően csak a lottóláz heveny tünete, egy internetes hoax.

A Szerencsejáték Rt. egyébként azt tanácsolta a nyertesnek, hogy ne kapkodjon. A cég közleményben azt javasolta mázlista játékosának, hogy nyugodjon meg, és próbálja visszaszerezni valahogyan józan eszét. "Ha kitombolták magukat és vettek néhány mély lélegzetet, akkor üljenek le szűk családi körben, és gondolkodjanak, tervezzenek, osszák be, osszák el gondosan, okosan a nyereményt."