Lovas: életveszélyes fenyegetést kaptam Tasnáditól

2002.07.23. 11:30
Életveszélyesen megfenyegetett Tasnádi Péter kedden délelőtt telefonon - közölte Lovas István újságíró az MTI-vel. Tasnádi Péter a távirati iroda érdeklődésére úgy fogalmazott: azt sem tudja, ki az a Lovas István.
Az ATV televíziós csatorna pénteki Sajtóklubjának műsorvezetője közleményében azt feltételezi: Tasnádi Péter azért fenyegette meg, mert műsorában foglalkozott a személyével, illetve azzal, hogy Tasnádi volt felesége ügyvédjének baseballütővel eltörték a kezét.

Lovas István utal arra, hogy az esetet azonnal jelentette a bicskei rendőrkapitányságnak, ahonnan azonban a bírósághoz irányították. "Úgy döntöttem, hogy a Magyarországon jelenleg uralkodó állapotok miatt a nyilvánossághoz fordulok. Ettől a pillanattól kezdve bármi is történjék velem és családommal, amely a fenyegetés eredményének tekinthető, azért Salgó László országos rendőrparancsnokot is felelősnek tekintem" - fogalmaz az újságíró.

Tasnádi Péter az MTI érdeklődésére elmondta, nem látta a kérdéses műsort, azt sem tudja, hogy ki az a Lovas István, és telefonon sem beszélt vele. Egyúttal kilátásba helyezte, hogy feljelenti az újságírót rágalmazásért.

Tasnádi Pétert a Pest Megyei Bíróság 2002. május 16-án elsőfokú, nem jogerős ítéletével négy és fél év letöltendő börtönre és másfél millió forint vagyonelkobzásra ítélte, ugyanakkor 32 hónapja tartó előzetes letartóztatását megszüntette, és házi őrizetet rendelte el. A bíróság Tasnádi Pétert az ellene felhozott 13 vádpontból 4-ben találta bűnösnek, viszont a bűnszervezet létrehozásának bűntette és további 8 vádpont alól felmentette.