Gyeplővel fojtogatott egy sofőrt a lovas kocsi hajtója

2008.09.29. 09:18
Megriadtak a lovak egy autó reflektorától. A bakon ülő férfi erre ámokfutásba kezdett.

Hajánál fogva kirángatott autójából, majd gyeplővel fojtogatni kezdett egy 28 éves nőt egy lovas kocsi felbőszült hajtója vasárnapra virradó éjjel Somogy megyében, Patca és Zselickisfalud között.

A Kaposvári Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a lovas kocsi az út közepén, kivilágítatlanul haladt. Amikor a szemből érkező autós észlelte a veszélyt, lekapcsolta a reflektort, a lovak azonban az erős fénytől megriadva keresztbefordították a kocsit az úton.

A hajtó leugrott a bakról és kirángatta az autóból a harmadmagával utazó sofőrt, akit egy gyeplővel fojtogatni kezdett. A bántalmazott nő segítségére siető 18 éves öccsét a kocsis fia előbb ütni kezdte, majd a lovak patáihoz lökte.

A járműben utazóknak mintegy negyed óra múlva sikerült elszabadulniuk, s az otthonukból értesítették a rendőröket, akik elfogták az elkövetőket.

A kocsit hajtó, más ügyben felfüggesztett szabadságvesztését töltő patcai férfit a rendőrség őrizetbe vette. Ellene sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt indítottak eljárást, amely akár tíz év szabadságvesztéssel sújtható.