Gyurcsány konvojára panaszkodik egy sofőr

2005.05.14. 23:31
A miniszterelnöki konvojt felvezető autót vádolta egy felborult teherautó sofőrje az őt ért bajért szombaton az egyik kereskedelmi televízióban. A rendőrség és a kormányőrség cáfolta ezt az összefüggést.

A sofőr, Galyas István úgy nyilatkozott a TV2 esti híradójában, hogy azért borult árokba pénteken kavicsos homokot szállító teherautójával a Csongrád megyei Kistelek közelében, mert a miniszterelnöki konvojt felvezető gépkocsi - bár erre nem lett volna szükség - leszorította őt az útról. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, valamint Szabó Ferenc tábornok, a kormányőrség parancsnoka cáfolta a műsorban, hogy a teherautó balesetét a konvoj okozta volna.

A pénteken kiadott rendőrségi közlemény szerint a teherautó Kistelek irányába tartott, amikor szemből a kormányfőt szállító konvoj haladt el - megkülönböztető jelzést használva - Budapest irányába. Az úton közlekedő járművek a konvojt észlelve félrehúzódtak, azonban a megrakott tehergépkocsi az előtte fékező és lassító járművek mögött nem tudott megállni, ezért a sofőr jobbra, az út szélére kormányzott. A konvoj már elhaladt, amikor az út melletti füves területen, a fellazult talajon a teherautó jobb oldala megsüllyedt és a jármű rakományával együtt az árokba borult. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Galyas István a televíziónak elmondta, hogy baleset után öt perccel állítólag "öltönyös urak" jelentek meg a helyszínen, és arról akarták meggyőzni, hogy mindaz, ami történt, egészen másként, más miatt történt. A balesetet szenvedett teherautó egy jakabszállási kis családi vállalkozás tulajdonában van. A tulajdonos, Sebestyén Zsolt, a Cotter Bt. ügyvezetője az MTI-nek úgy fogalmazott: a sofőr a vállalkozás egyetlen teherautóját vezette, és a két családnak kenyeret biztosító járművet feltehetően gazdaságtalan lenne megjavítani, mivel azon "semmi nincs a helyén".