Feltalálta a macskabenzint

2005.09.13. 11:11
Egy német feltaláló 23 eurocentért, azaz kevesebb mint 60 forintért állít elő egy liter biodízelt. Dr Christian Koch lényegében macskákkal hajtja autóját.

A németországi Kleinhartmannsdorfban élő feltaláló harminc éve dolgozik azon az eljáráson, hogyan is lehetne szerves hulladékból létrehozni alternatív üzemanyagot. A német férfi lényegileg elhullot macskák és más négylábúak tetemeiből állít elő benzint.

Mindez az állatbarátok számára horrorisztikusan hangzik, Koch számára azonban nem más mint tudomány - írja a német Bild című újság. A német feltaláló az állati ötlet megvalósítása érdekében egy kleinhartmannsdorfi tehénistállóban építette meg "high-tech" masináját, amellyel a macskabenzint állítja elő.

A 300 fokon működő kemencét üres joghurtosdobozokkal, rothadt gyümölccsel vagy gazzal kell hevíteni, illetve bármilyen szörnyen hangzik: elütött vagy elhullott macskák és más állatok tetemeivel.

A feltaláló gépe az égés során kiszűri a szénhidrogéneket és egy katalizátorral diesellé alakítja azokat. "Az autóm ezzel a keverékkel megy. Már 170 ezer kilométert futott így minden gond nélkül" - lelkendezett a feltaláló.

Egy macska energiája egzakt módon kiszámítható: egy kifejlett kandúrból 2,5 liternyi üzemanyagot lehetne előállítani, négy nősténycicával 100 kilométert lehetne utazni, egy teletankoláshoz pedig 20 macskára van szükség.

A feltaláló abban reménykedik, hogy külföldön érdeklődést mutatnak a módszer iránt. A dögtemetőkben költséges módon elhelyezett tetemeket így gazdaságosan fel lehetne használni.

Egy állatvédő az ötlettel kapcsolatban röviden csak annyit mondott: "ez legalább olyan borzalmas, mint az állatkísérletek".