Megkerült az ellopott majom

2004.02.18. 18:33
Megkerült a Fővárosi Állat- és Növénykertből hétfőn ellopott tízhónapos selyemmajom. A tolvaj taxival küldte vissza az állatot.
Megkerült az a tíz hónapos selyemmajom, amit a hét elején loptak el a Fővárosi Állat- és Növénykertből - tudta meg a HavariaPress. A feltehetőleg még hétfőn ellopott kismajom hiányát kedden reggel észlelték az állatkert dolgozói, ezért - miután a környéken sehol nem bukkantak az állatra - feljelentést tettek a rendőrségen.

Kedden késő este váratlanul egy taxis jelentkezett az állatkertnél, és egy dobozt adott át, melyből pillanatok alatt előkerült a keresett állatka.

A taxis azt állította, hogy egy számára ismeretlen férfi adta át neki a dobozt, amiről nem is sejtette, hogy mit tartalmaz. Az állatkert ezek után értesítette a rendőröket a majom megkerüléséről, ám a feljelentést ettől függetlenül fenntartotta a lopás ügyében. A majmocska egészségi állapotát egyébként a szakemberek kielégítőnek találták, noha a hideg, ami a szállítás közben érte, egészen biztosan kellemetlenül érintette.