Mandulaműtéte után meghalt egy kisfiú

2007.11.29. 13:04
Meghalt egy négyéves kisfiú néhány nappal a mandulaműtéte után, a kaposvári kórházban. A kórház elismerte felelősségét.

Szerdán meghalt egy négyéves kisfiú a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban. A rendőrség foglalkozáskörében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A gyerek az intenzív osztályon, édesapja karjai közt hunyt el. November 23-án ugyanebben a kórházban műtötték, kivették a manduláját. Két nappal később hazaengedték. A következő napon újra megvizsgálták és semmi problémát sem találtak. Ennek ellenére a gyerek rosszul lett, ezért visszakerült a kórházba. A kisfiú nem akart enni és inni sem.

27-én az ismét kórházban fekvő fiú torka súlyosan bevérzett, a kórház közleménye szerint "masszív artériás vérzés lépett fel". Újra kellett éleszteni és ismét megműtötték. Tizenkét órát töltött az intenzív osztályon mielőtt meghalt volna.

A kórház a következő közleményt adta ki: "Az intézmény munkatársait, valamint az igazgatóságot mélységesen megrendítette a haláleset. A Kaposi Mór Oktató Kórház a felelősséget és az összes konzekvenciáját vállalja a tragikus eseménynek, tudatában annak, hogy a gyermek életét visszaadni nem tudja." A kórház vezetése teljes körű belső vizsgálatot rendelt elés igazságügyi orvos szakértői boncolásra kerül sor. További intézkedéseket ennek ismeretében hoznak.

Mivel először a szülők nem tettek feljelentést, a rendőrség hivatalból kezdte vizsgálni az ügyet. Később azonban a szülők is megtették feljelentésüket, így már nyomozás is indulhatott.