Hiába kutatták át Charles Manson tanyáját

2008.05.22. 19:36
Terepen még sosem használt eszközök bevetésével kutatták át Charles Manson Death Valley-i tanyáját a kaliforniai rendőrök. A tudós szakértők magyar származású vezetője, Arpad Vass keserű csalódást érzett azután, hogy nem bukkantak a világ legismertebb ámokfutójának újabb áldozataira.

Bár olyan modern technikai eszközöket is bevetettek, amiket eddig terepen még soha, nem bukkantak elföldelt áldozatokra a világ leghíresebb ámokfutója, Charles Manson Death Valley-i tanyáján. A Barker-farm átkutatását Inyo megye seriffje engedélyezte, hogy "megerősítsék vagy megcáfolják" azt a szóbeszédet, amely szerint a Manson-klán további, eddig ismeretlen áldozatai - például nyomtalanul eltűnt autóstoposok, hazulról elszökött fiatalok - lehetnek elföldelve a rancson.

Sharon Tate, Manson leghíresebb áldozata

Arpad Vass, az Oak Ridge-i Nemzeti Laboratórium magyar származású kutatója "régóta nem tapasztalt csalódásnak" nevezte, hogy semmit sem találtak. Ráadásul a szofisztikált műszereket mágneses sziklák és a növények vegyi anyagai is megzavarták.

Manson 1969 októberében társaival két napos ámokfutást rendezett Los Angelesben, melynek során hét embert, köztük Roman Polanski filmrendező várandós feleségét, Sharon Tate színésznőt is meggyilkolták.

A most 73 éves Manson életfogytiglani büntetését tölti.