Dugót okozott a Margit hídon az őrezred akciója

2006.09.10. 21:12
A Köztársasági Őrezred három civil autója vasárnap este leszorított egy motoros futárt, aki előtte a középső ujjával bemutott a biztonsági embereknek. A Margit hídon és a Krisztina körúton nagy torlódás alakult ki. A Bem térnél motorost gázoltak, ami tovább akadályozta a vasárnap esti közlekedést.

Hosszú sor kígyózott vasárnap este nyolc órakor a Magit hídon a körút budai irányába, mert a híd közepén az egyik sávot a Köztársasági Őrezred három autója foglalta el. Az akció tagjai a két Volkswagen Passat körül álltak, egyikük egy Audiban foglalt helyet. Az őrezred hat tagja egy pizzafutárt tartott sakkban, aki a járdán izgatottan álldogált.

Hogy mit történt, azt először a futártól érdeklődtük meg, aki szerint azért "szorították le", mert az őrezred két autója között áthajtott. A negyvenes férfi mellett Yamaha Jogja árválkodott. Felvetésünkre, hogy a pizzák a motoron nem hűlnek-e ki, azt felelte, hogy egy másik motoros futár már értük jött.

Hogy mi történhetett, azt az őrezred rangidős tagja árnyalta. A futárt azért állították meg, mondta a tiszt, mert a középső ujjával bemutatott nekik, majd felszólításukra nem akart megállni. Szerinte a férfi láthatóan "alkoholos befolyás alatt áll". A dugóra vonatkozó kérdésünkre a tiszt azt állította, hogy mindenki a rendőrökre vár, akik akkor már fél órája nem érkeztek meg.

A híd budai felhajtójánál egy rendőrautó állt mozdulatlanul és üresen, rendőröknek nyoma sem volt.

A forgalmi helyzetet tovább bonyolította, hogy a Bem térnél a Fő utcában baleset történt. Egy Peugeot 206-os egy crossmotorost gázolt. A motorost kórházba szállították.