Előzetesben a bokszbajnok késelője

2005.01.10. 16:00
A monori bíróság hétfőn meghallgatta R. Lajost, és elrendelte előzetes letartóztatását, mert a férfi szombaton megtámadta és hasba szúrta Matolcsi Józsefet. A Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) interkontinentális bajnoka Ecseren mulatozott, amikor ketten megtámadták.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Monori Bíróság azt a férfit, akik szombaton éjszaka megtámadta Matolcsi Józsefet, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) interkontinentális bajnokát. A férfi a bíróság előtt elismerte, hogy hasba szúrta Matolcsit. Társát, S. Kálmánt szabadlábra helyezték.

Matolcsi egy ecseri szórakozóhelyen keveredett szóváltásba két férfival. Veres Sándor, a hely tulajdonosa az Indexnek elmondta, nagyon rosszul érinti őket ez az ügy. Állítása szerint nem igazak azok a hírek, amelyek szerint Matolcsi biztonsági emberként dolgozott volna a mulatóban. Szerinte Matolcsi és barátja is csak ott szórakoztak, amikor kialakult a konfliktus.

A korábbi beszámolók szerint a bokszoló a barátját akarta megvédeni, de a verekedők az utcán rátámadtak Matolcsira, majd egyikőjük késsel hasba szúrta a sportolót. Ezután mindkét támadó elmenekült. Matolcsit a mentők a budapesti baleseti sebészetre szállították, ahol súlyos sérüléssel ápolják. Bővebben > > >

Az ecseri polgármester szerint a helyen gyakori látogatók a rendőrök, „balhés helynek számít”. Harazin István úgy tudja, a támadók nem ecseriek voltak.