Mehmet Károly maga dönthet, hol éljen

2008.01.31. 12:53
Egy MSN-en folytatott cseteléssel igazolta Mehmet Károly édesanyjának ügyvédje, hogy nem ők rakták a határátkelőhelyen megtalált ecstasyt a kocsiba, hanem Mehmet Károly rejtette el a kábítószert. Papp Edina nem tervez a történtek miatt jogi lépéseket, a közeljövőben fiával és annak apjával beszélik meg a jövőt, ott élhet a jövőben a gyermek, ahol akar.

Egy igazságügyi informatikai szakértő és Földesi-Szabó László, az Egy-másért Egymásért Alapítvány vámcsalással gyanúsított elnökével közösen jelent meg csütörtöki sajtótájékoztatóján Mehmet Károly édesanyja, Papp Edina. Az igazságügyi szakértő azt a számítógépet vizsgálta meg, amelyet Füldesi-Szabóék alapítványa ajándékozott a 3 évig édesapjával Törökországban élő, ma 11 éves fiúnak.

A laptop monitorját összetörték, az adatokat azonban sikerült lementeni, Malincsák János szakértő szerint egy MSN-en folytatott diskurzusban lelte meg a Papp Edina ártatlanságát bizonyító szöveget. Ebben a fiú arról beszélget "Imivel" - akit nem sikerült azonosítani - , hogy "másnap mennek", illetve, hogy a "könyv a helyére került".

A bíróságon Papp Edina és férje ügyvédje e beszélgetésre hivatkozva állította, hogy a kocsijukban talált kábítószert Károly rejtette el az autóban. A szakértő egy másik szakemberrel is megvizsgáltatta a laptopot, aki ugyanezt a beszélgetést rekonstruálta.

(Némi zavart csak okozott a sajtótájékoztatón, hogy a szakértő először azt mondta, a rendőrség kérésére kezdett dolgozni. Később ezt sok rendőrségi megbízásával magyarázta Malincsák János, Földesi-Szabó pedig azzal, hogy rendőrségi kapcsolatai segítségével találta meg a szakembert.)

Papp Edina a tájékoztatón közölte, nem tervez jogi lépéseket az üggyel kapcsolatban, a jövő héten szeretne leülni fiával és egykori férjével, hogy tisztázzák, Károly hol szeretne a továbbiakban élni. Az édesanya közölte, bérhogy is döntsön a fia, azt elfogadja. Közölte, a csütörtöki tájékoztató után nem nyilatkozik, azt kérte az újságíróktól, hogy a jövőben már ne is keressék, szeretne újra normális életet élni, már a nyilvánosság nélkül.