Köpködtek az ellentüntetők

2003.07.05. 18:39
A rendőrség által biztosított melegfelvonuláson a kordonon kívül egy 30 fős csoport tombolt.

Tekintse meg képeinket
Fotó: Havariapress
Ellentüntetők 30 fős csoportja várta a melegfelvonulást az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a kordonon kívül. Jelszavaik: buzik haza, rohadt köcsögök, mocskos aidsesek.

A szombaton délután, rendőri biztosítás mellett zajló melegfelvonulást egy kisebb csoport zavarta meg. Tudósítónk felismerni vélte köztük Budaházy Györgyöt, a Szabad Magyarországért Mozgalom tagját, akit a tavalyi Erzsébet hídi blokád után pénzbüntetésre ítéltek. A csoport egy transzparenst emelt a magasba: Hegyeshalomig meg se álljatok.

A rendőrök elkoboztak tőlük egy további táblát, amelyen a következő felirat volt: "Melegség-betegség, pedofilok, nekrofilok, zoofilok, magatokat kezeljétek!".

Fotó: Index
A kamionok felvonulásakor a parádét ellenzők, köztük Budaházy György, síppal, füttyel, "szemetek" kiabálással fejezték ki ellenérzésüket. A rendőrség kordonszolgálata azonban megakadályozta, hogy közel kerüljenek a felvonulókhoz.

Benyúlkáltak

A rendőrség kettős sorban állt fel a járdát az úttesttől elválasztó fémkorlát, és az aszfalton vonuló melegek közé. A sajtó képviselői azonban bementek a korlát és a rendőrök közé.

Az ellentüntetők ekkor heves köpködésbe kezdtek, a rácson benyúlkálva igyekeztek kiverni az újságírók kezéből a mikrofont és a kamerát, munkatársunkat megpróbálták megütni. Közben folyamatosan ordították, gyere közelebb, ha mersz.

A kiabálók tojásokat is dobtak a felvonulók felé. Az ellentüntetők nem követték a felvonulást, elmaradtak, ahogy az továbbhaladt. Rendőri intézkedésre, elvezetésre nem került sor.

Ők nem zavarnak

Budaházy György síppal és gyerekkel
Budaházy György pénteken, a tavalyi Erzsébet hídi blokádra emlékező demonstráción azt mondta: meggyanúsították őket azzal, hogy a homoszexuálisok tüntetését meg akarnák zavarni.

"A szabadságba az is beletartozik, hogy ha valami nem tetszik, akkor azt ki lehessen mondani" - mondta Budaházy György a budapesti Kossuth téren péntek este.

"Itt magyar gyerekeket kell szülni, nem homokosokra van szükség" - közölte Budaházy a hallgatóságával.