Ellopták a bringások láthatósági mellényeit

2009.01.16. 09:28 Módosítva: 2009.01.16. 09:38
Az összes láthatósági mellény eltűnt a 86-os főút legveszélyesebb szakasza melletti szekrényekből. A ruhákat egy eredetileg egy zalalövői vállalkozó készítette ki az arra járó gyalogosoknak és kerékpárosoknak.

Ellopták azokat a láthatósági mellényeket, amiket a gyalogosok és a kerékpárosok számára helyezett el a forgalmas 86-os út mellett egy zalalövői vállalkozó karácsony előtt, írja pénteki számában a Zalai Hírlap.

A forgalmas főút mellett nincs járda, a gyalogosok és a biciklisek az út szélén, a száguldó kamionok mellett tudnak csak közlekedni. A vállalkozó biztonsági okok miatt a legveszélyesebb útszakaszok elején és végén három-három szekrényben sárga mellényeket helyezett el. A ruhadarabot bárki felvehette, a vállalkozó mindössze annyit kért, hogy a veszélyes szakasz elhagyása után rakják vissza azt az út végén található szekrénybe, hogy más is használhassa.

Néhány hét alatt az összes mellény eltűnt, és az egyik szekrényt megrongálták. A vállalkozó úgy döntött, hogy nem fordul a rendőrséghez, inkább újra feltölti a szekrényeket és megjavíttatja a tönkrement tárolót.