Merlini belőtte, majd lefagyasztotta magát

2001.09.29. 15:01
Továbbra sem kíméli David Merlini az emberek idegeit, ezúttal azt képzeli, hogy több mint egy napra képes hibernálnia magát. A Felvonulási téren egy vízzel teli koporsóba feküdt, amit egy hűtőkocsi segítségével mínusz negyven fokra hűtöttek le. Minden bizonnyal nem lesz gond, és a másfél tonnás jégtömb nem roppantja össze.
A másfél tonnás jégtömb minden bizonnyal nem roppantja össze
A Felvonulási téren megjelent néhány érdeklődő láthatóan már jó előre bedőlt David Merlini legújabb attrakciójának. A mi kis Houdinink ugyanis nem kevesebbre vállalkozott, minthogy elhiteti, harminchárom órát tölt mínusz negyven fokon, egy ládába zárva.

Titkos szer a vénába

Kissé idegesen lépett fel David a színpadra, de Philip - a Szerencsekerék egykori közönségtapsoltatója - mindenkit megnyugtatott, hogy ez érthető, hiszen kollegája, egyben az egyik legjobb barátja, most nagyon nehéz napnak néz elébe. A rögtönzött EKG is bizonyította, valóban izgul a szabaduló művész, nem pedig a Barátok köztben már megvillantott színészi tehetségét veti be.

Eszter bedőlt vagy csak játszik?
Az orvosi vizsgálat után Merlini jobb karjába egy ismeretlen eredetű szert fecskendeztek, csakis az ő felelősségére. Állítólag ettől nem sűrűsödik be úgy a vére, hogy leálljon a keringése. A szombat délelőtti show keretében, csupán megszokásból, Davidre még egy kényszerzubbonyt is raktak, majd befektették az acélládába, ahol több mint ezer liter vizet zúdítottak rá. Ez azt jelenti, hogy másfél tonnányi jégtömbbel kell majd megküzdenie, nehogy összeroppantsa.

A Hofferék is eljöttek

A színpadról a Barátok közt két sztárja, Konta Barbara és Halász Gábor, közismertebb nevükön Hoffer Eszter és Misi sem hiányozhatott, akik a lehegesztett láda egy-egy sarkát saját kezűleg plombálták le. Az egyelőre még 30-35 fokos vízben fekvő Merlinit végül targoncával vitték egy hűtőkocsi belsejébe, ahonnan vasárnap este hét óráig nem szabadulhat. Mielőtt bárki megijedne, levegőt azért kap egy csövön keresztül.

Feltehetőleg David életben lesz, amikor lefejtik róla a jeget, és nem lesz szükség a készenlétben álló mentősökre. Ellenkező esetben a hetvenfős stábjának más munka után kell néznie.