Vasárnap jön egy hidegfront, az igazi tél csak később

2008.11.14. 13:44
A hétvége nagy részén még enyhe időre lehet számítani, de vasárnap eléri az országot, és át is robog rajta egy hidegfront. A jövő hét elején már fagyos nappalok is lehetnek, de az igazi, havat hozó tél beálltát a jövő hétvégére várja az Országos Meteorológiai Intézet.

Szombaton még nem csökken a várható legmagasabb hőmérséklet, délután akár 12 fokos maximum is előfordulhat, de aztán folyamatosan csökkenő hőmérsékletekre kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Intézet tájékoztatása szerint a csökkenést egy vasárnapra várt hidegfront okozza majd. A front ugyan gyorsan elhagyja majd az országot, de a jövő hét elejére megszünteti a novemberi enyhe időt.

Az előrejelzések szerint kedden és szerdán egyes helyeken még fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. Kedden akár -5 fok is előfordulhat, de a lehűlés ellenére tiszta, napos marad az idő.

A hét közepén változékonyabb nappalok jönnek. A jelenlegi adatok alapján az igazi téli időjárás beköszönte a következő hétvégére várható. Akkor már nem csak hideg, hanem több helyen hóesésre is számítani lehet.