Rejtélyes fémdarab csapódott egy házba

2007.01.04. 17:28
Egy kicsi, de meglepően nehéz, durva felületű fémdarab ütött lyukat egy New Jersey-i lakóház tetejébe. Valószínűleg meteorról van szó, a tudósok vizsgálódnak.

Tudósok bevonásával próbálja kideríteni a New Jersey-i rendőrség, mi üthetett lyukat az állam keleti részén egy lakóház tetejébe. A felderítetlen eredetű, golflabda nagyságú, de feltünően nehéz, csaknem félkilós, durva felületű fémdarab a tetőt átszakítva fúródott a ház falába még kedd éjszaka.

A hatóságok nem kívánták nyilvánosságra hozni a becsapódás helyét, mert a ház lakói nem kívánnak az újságok címoldalára kerülni, írja az AP.

A hírügynökségnek egyelőre csak annyit sikerült kiderítenie, hogy a fémdarab nem repülőalkatrész. Valószínűleg meteoritról lehet szó, legalábbis az AP-nek nyilatkozó tudósok ezt tartanák a legkevésbé meglepő magyarázatnak.

"Egyáltalán nem szokatlan, ha kövek hullanak az égből" - nyilatkozta az AP-nek Carlton Pryor, a Rutgers Egyetem asztronómusa. Mint mondta, naponta átlagosan 20-50 kisebb meteorit csapódik be a Földön. Ezek többsége kő vagy kő-fém keverék.