Véletlenül lebombáztak egy oklahomai házat

2008.03.17. 11:52
Alaposan elvétette a célpontot egy amerikai F-16-os. A vadászgép pilótája egy kansasi gyakorlótér helyett egy oklahomai városra lőtte ki rakétáját. A fegyver egy lakóházba csapódott, még szerencse, hogy csak füstbombás gyakorlórakéta volt.

"Lehet, hogy hülyén hangzik, de egy katonai rakéta találta el az otthonomat" - nyilatkozta a láthatóan zavarban lévő Jeremy Isbell az AP-nek. Pedig nem kell szégyenkeznie. Bármilyen valószínűtlen, egy amerikai F-16-os tényleg rakétát lőtt ki Tulsa, oklahomai otthonára.

Az AP jelentése szerint a hatos kötelék egyik gépének pilótája azt hitte, már a szomszédos Kansasben, egy katonai gyakorlótér felett vannak, amikor kioldotta tízkilós BDU-33-as rakétáját. A töltet egy magánházat talált el. Még szerencse, hogy a BDU-33-as gyakorlófegyver, robbanószer helyett csak füstgránát van benne.

Jeremy Isbell meséli a bombázás történetét az AP riporterének

Isbell, ahhoz képest, hogy lebombázták otthonát, viszonylag nyugodtan reagált. "Végül is, nem mindennap lőnek ki rakétát az emberre" - mondta. Amúgy úgy érzi, szerencsésen úszta meg az esetet. A rakéta a Canyon Creek-i háza melléképületébe csapódott, az elektromos mérőórákat tároló helyiség betonjába fúródott. "Szerencsére nem rombolta le a fürdőszoba falát" - nyilatkozta Isbell.