Bulvár

'Tényleg én vagyok a királynő'

2002. 09. 02., 12:49 | Frissítve: 2002. szeptember 02., hétfő 13:28

Amióta az első magyar szépségkirálynő, Molnár Csilla öngyilkos lett, minden évben izgulok egy kicsit. Mert nem újdonság, hogy egy szépségkirálynőnek nemcsak szépnek és kedvesnek, de nagyon erősnek, talpraesettnek és öntudatosnak kell lennie, hogy a szépségipar kíméletlen világában talpon tudjon maradni. Rozs Renáta, a Miss World Hungary idei győztese ilyennek tűnik.

Index: Mivel töltöd a napjaidat a győzelem óta?

Rozs Renáta: Ide-oda rohangálok, interjúkat adok helyi, országos lapoknak. Egyelőre élvezem az új helyzetet, de most már értem, miért mondják, hogy fárasztó sikeresnek lenni. Szépségversenyre csak olyanok jelentkezzenek, akik komolyan végiggondolták, mi lesz, ha nyernek, és ha a munka jön, azt is kibírják.

Index: Te adtad be a jelentkezési lapot?

Tekintse meg galériánkat
Klikk a képre
Rozs Renáta: Én, de a barátaim unszolására. Sokáig gondolkoztam, hogy beadjam-e, megbeszéltem a családommal, a barátommal, végül az utolsó héten jelentkeztem. Aztán gyorsan zajlottak az események, egy hétre rá behívtak a második fordulóra, és mentem Pestre a válogatásra.

Index: Úgy tudom, nem amatőrként jelentkeztél.

Rozs Renáta: Nem, már a szakközépiskola alatt is dolgoztam modellként. Persze nem profi szinten, nem tartozom ügynökséghez, kisebb bemutatókon léptem fel. Az alaplépéseket tudtam.

Index: Hogyan zajlott a verseny?

Rozs Renáta: Országosan több helyszínen volt középdöntő, én Pestre kerültem, ahol száz lány közül válogattak ki ötvenet, majd húszat, akik a döntőbe kerültek. Egy nap alatt eldőlt, ki jut tovább és már a helyszínen közölték. Délutánra megvolt az eredmény, estig pedig az előzetes fotózások is. Két héttel később kezdődött a 10 napos edzőtábor Hajdúszoboszlón, melynek végén volt a döntő.

Index: Voltak konfliktusok?

Rozs Renáta: Rosszabbra számítottam, nem voltak balhék. Volt, aki kiborult a napi 14 órás próbáktól, az egész napos rohangálástól magas-sarkú cipőben, de féltékenység nem volt. Annak, aki szépségversenyre jelentkezik, el kell fogadnia a veszteséget is.

Index: Milyen volt a döntő?

Rozs Renáta: Koktélruhában, fürdőruhában és estélyiben kellett felvonulnunk. Komoly, táncos koreográfiát kellett bemutatnunk, ez nem jellemző a szépségversenyekre.

Tekintse meg galériánkat
Klikk a képre
Index: Beszélgetés arról, hogyan szeretnéd megváltani a világot?

Rozs Renáta: A döntőn nem volt, de aznap délelőtt volt egy intelligencia "teszt". Mint az érettségin, tételeket kellett húzni, és aztán kérdéseket tett fel a 26 tagú zsűri. Nekem szerencsém volt, azt húztam, mit veszek figyelembe az étkezéseim során. De volt, aki politikai kérdést kapott. A lényeg nem is a tudás volt, hanem, hogy elég talpraesett vagy-e. Rosszabb volt, ha belebonyolódsz egy válaszba, amit igazából nem tudsz. Valaki azt mondta, hogy tud angolul, és mikor angolul kezdtek el beszélni hozzá, kiderült, hogy mégsem.

Index: Klasszikus kérdés: milyen érzés volt, amikor meghallottad, hogy győztél?

Rozs Renáta: Az a pillanat a legrosszabb, amikor az összes különdíjat kiosztották, és már csak a két udvarhölgy és a királynő van hátra. Akkor nagyon izgultam. Nem lehet leírni, hogy milyen, amikor kimondják a nevedet. Mindenki ott van, a családod, a barátaid, együtt örülünk, ez tényleg csodálatos érzés. De a helyszínen nem tudod felmérni a győzelem súlyát. Kellett egy-két nap, mire megértettem, mi történt, hogy tényleg én vagyok a királynő.

Index: Mi volt a fődíj? Szerződést kaptál?

Rozs Renáta: Egy gyémánt nyakéket kaptam, de nyertem utazásokat, ajándékcsomagokat is. Szerződésről egyelőre nincs szó, hiszen két hónap múlva megyek Nigériába, a világversenyre. Addig minden nap edzések, meg kell tanulnom magamat sminkelni, új frizurám lesz, amit szintén nekem kell majd "kezelnem". A világverseny után a menedzserem, Fásy Ádám tesz majd híressé.

Index: Izgulsz a nigériai utazás miatt?

Rozs Renáta: Nagyon. Egyrészt nem voltam még ilyen messze, és ilyen hosszú ideig külföldön. Másrészt egyedül megyek, csak egy tolmács jön velem. Én azzal a céllal megyek oda, hogy az első tízben legyek, ez még soha nem sikerült magyar lánynak. Persze tudom, hogy egy világversenyen már politikai szempontok is érvényesülnek, de mindent megteszek a sikerért. Magamat akarom adni, ezért nem is nézem meg az elmúlt évek versenyeit.

Index: Az új időbeosztásod nem megy a szakmai és magánéleted rovására?

Tekintse meg galériánkat Klikk a képre
Rozs Renáta: Most halasztok a főiskolán, otthagytam a munkahelyemet, ahol tervezőként dolgoztam - ezeket nem lehet összeegyeztetni a szépségkirálynői napirenddel, interjúkkal, fogadásokkal, jótékonysági rendezvényekkel. Ami a kapcsolatomat illeti, barátom NB1-es futballista, így hozzászokott a nyilvánossághoz, és támogat a karrierem építésében. De persze sokkal kevesebbet találkozunk, ez nem jó.

Index: Hosszú távú tervek?

Rozs Renáta: Elsősorban keresett modell szeretnék lenni, ehhez épp időben történt a győzelmem, hiszen már 21 éves vagyok. Még öt-hat évem van, utána kiöregszem. Akkor a szakmámon belül szeretnék elhelyezkedni, ruhaipari szakközépiskolát végeztem, varrónő vagyok. Most a könnyűipari főiskolára járok, tervező szakra. Amióta az eszemet tudom, divattervező szeretnék lenni. Szeretnék nyitni majd egy üzletet, ahol saját tervezésű ruháim kaphatók.

N;
hirdetés
hirdetés