Kommunikációs zavarok türelmi zóna-ügyben

2002.08.02. 17:47
Csütörtökön Mogyoród polgármestere még úgy nyilatkozott, hogy a tavalyelőttihez hasonlóan újra lesz türelmi zóna a Forma-1-en, pénteken azonban az önkormányzat szóvivője már arról tájékoztatott, hogy a képviselő testület tavaly egy helyi rendelettel védett övezetté nyilvánította a korábbi években türelmi zónaként elfogadott területeket.
Az idén a tavalyelőttihez hasonló nagyságú zónát ad a mogyoródi önkormányzat az augusztus 16-án kezdődő Forma-1-es autóverseny idején a prostituáltaknak - közölte Tóth Sándor, a nagyközség polgármestere csütörtökön.

A polgármester szerint még térképet is küldtek a lányoknak

Tavaly nem volt türelmi zóna Mogyoródon. Egy évvel előtte, 2000-ben kísérleti jelleggel törvényes keretek között engedélyezték egy kijelölt területen a prostituáltak működését a Hungaroring közelében.

Az önkormányzat a korábban kijelölt területet bocsátja az idén is rendelkezésre, és a zóna határait jelölő térképet meg is küldték a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének. Az övezet határán kívül dolgozó lányok azonban rendőrségi ellenőrzésre és gyorsított szabálysértési eljárásra számíthatnak - nyilatkozta a polgármester.

És eljő a péntek...

Nagyné Botka Mónika, az önkormányzat szóvivője a polgármesterrel szemben pénteken úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a mogyoródi Forma-1-es autóverseny ideje alatt a prostituáltak az idén sem űzhetik mesterségüket a település közigazgatási határain belül. Hozzátette: a képviselő testület tavaly egy helyi rendelettel védett övezetté nyilvánította a korábbi években türelmi zónaként elfogadott területeket.

E rendelkezés esetleges megszegőit a rendőrség előállíthatja és gyorsított szabálysértési eljárást indít a bíróság ellenük.

Így vagy úgy, de a lányok ott lesznek

A Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének vezetője a tv2 Tények című műsorának úgy nyilatkozott, egész Mogyoródot nem lehet védett övezetté nyilvánítani. Vannak olyan utcák és erdős területek, ahol szabadon dolgozhatnak majd a lányok, és jönnek is majd százával - jelentette ki Földi Ágnes. Véleménye szerint ezen az eseményen nagy számban fordulnak elő olyan férfiak, akik igénylik ezt a fajta a szórakozást, és ahol kereslet van, ott kínálat is terem.