Az apát gyanúsítják két gyermeke vízbefulladása miatt

2007.02.20. 16:45
Mindkét szülő elhagyta január 3-án autójukat, benne két gyermekükkel, mielőtt a jármű magától belegurult volna a vízbe. A kicsik megfulladtak.

Gyanúsítottként hallgatták ki azt az édesapát, akinek két gyermeke halálával végződött januárban, az újmohácsi révnél történt baleset. A férfi és felesége - miközben a kompra vártak -, elhagyták a járművet, de nem húzták be a kéziféket. Az autó - benne a két gyermekkel - a vízbe gurult.

A férfi ügyvédje, Olt György, védence érdekeire hivatkozva több részletet nem közölt. Az édesapa ellen halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás.


Klikk a képre!

A szakértői vélemények már elkészültek az ügyben, de azokat a rendőrség hivatalosan még nem hozta nyilvánosságra. Az sem kizárt, hogy a tragédiát valamilyen rejtett műszaki hiba okozta, legalábbis két héttel ezelőtt az a hír járta körbe a sajtót, hogy a kézifék hatástalan volt.

Egyelőre annyi bizonyos, hogy január 3-án egy háromajtós Ford Fiestával közlekedő család késve érkezett a révhez. Az apa elfutott jegyet váltani, az anya pedig a kocsi csomagtartójához ment. A jármű ekkor elindult, a komphoz vezető lejtőn felgyorsult, majd a hátsó ülésen utazó három és ötéves kisfiúval a hajó mellett a vízbe merült.

A szülők a kocsi után futottak, a vízbe ugrottak, de az autó egy percen belül elsüllyedt, a gyermekeket már nem tudták kimenteni. A gépkocsit és a holttesteket három órával később búvárok és tűzoltók hozták felszínre.