Kifizették a rekordösszegű móri vérdíjat

2005.10.05. 07:29
Rendőrségi források szerint már kifizették a rekordösszegű, 25 millió forintos móri vérdíjat. A nyomravezetőt állítólag most is nagy erőkkel őrzik Pest megyei házában. Kedden elnapolták az ügy másodfokú tárgyalását.
Kifizették minden idők legmagasabb nyomravezetői díját: a móri gyilkosok kézre kerítése után járó huszonötmillió forintot – értesült a Magyar Nemzet rendőrségi forrásból.

A lap úgy tudja, hogy amíg a hatóság a vérdíj kitűzésének időpontja óta hivatalosan nem nyilatkozik annak kifizetéséről, visszavonásáról vagy éppen a fenntartásáról, addig a rekordösszeg tulajdonosa már több mint két éve átvette azt. A forrás nem árulta el a jutalom birtokosát, de a móri ügyet jól ismerők sejthetik a kilétét.

A férfit jelenleg is nagy erőkkel őrzik Pest megyei házában, s a jogerős döntés megszületése után a tanúvédelmi programban gondoskodnak róla.

Elnapolták

Kedden az elsőfokú ítélet részletes ismertetésével kezdődött a két és fél évvel ezelőtti, nyolcas gyilkossággal végződött bankrablás ügyének másodfokú tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán; a tárgyalást csütörtökre napolták, amikor az ügyben keletkezett további iratokat ismertetnek.

Tavaly december 23-án kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság Kaiser Edét tényleges életfogytiglanra ítélte a móri vérengzés és más súlyos, erőszakos bűncselekmények miatt, Hajdú László pedig fegyveres rablások miatt kapott tizenöt év fegyházat. A Móron 2002. május 9-én elkövetett bankrablásban nyolcan haltak meg.