Mégsem találták meg a móri fegyvereket

2004.12.10. 07:07
Eredménytelen volt a védett tanú vallomása után megindított keresés a móri fegyverek után. A lehetséges helyszíneket a nyomozók átkutatták, de a fegyvereket nem találták meg, így elképzelhető, hogy még idén ítéletet hirdetnek a móri ügyben.
Nem találták meg a rendőrök a móri fegyvereket azon a helyen, amelyet egy szigorúan védett tanú jelölt meg a bankrablás legutóbbi tárgyalásán – tudta meg a Magyar Hírlap. Az eredménytelen kutatásról rövidesen tájékoztatják a bíróságot, így akár még karácsony előtt megszülethet ítélet.

Mint arról beszámoltunk, a nyár óta előzetes letartóztatásban tartott titokzatos tanú azt állította, tudja, hol vannak a Móron használt fegyverek. A kisebb bűncselekményekkel gyanúsított férfi vádalkut próbált kötni a rendőrökkel.

A tanú felbukkanása miatt hétfőn felfüggesztették a móri vérengzéssel vádolt Hajdú László és Kaiser Ede bírósági tárgyalását, ugyanis ha csakugyan a 8 ember életét kioltó Skorpió géppisztoly előkerült volna, az sokat segíthetett volna abban, hogy kiderüljön, valójában ki lőtt Móron.

A móri ügyben kevés a vádlottakat közvetlenül terhelő bizonyíték, és a rablókat felismerni vélő tanúk vallomását is vitatta a védelem. Mint ismeretes, a 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás után a hosszas, zsákutcáktól sem mentes rendőrségi nyomozás során nem kerültek elő az elkövetéshez használt fegyverek, bár 2003 júliusában találtak a Dunában egy Skorpió típusú géppisztolyt, de arról később kiderült, hogy nincs köze a móri lövöldözéshez.

A fegyverszakértők szerint a rablógyilkosok Skorpió géppisztolyt használtak, a helyszínen talált 49 hüvelyből 47 származik géppisztolyból kettő pedig pisztolyból, hangzott el a per októberi tárgyalásán.

A perben eredetileg december 17-én hirdettek volna ítéletet.