A móri fegyvereket halászták ki a Dunából?

2002.12.17. 08:25
Hétfőn döntőnek tűnő fordulatot vett a móri rablógyilkosság - írja a Blikk. Állampolgári bejelentés alapján a Duna csepeli szakaszán olyan fegyvereket találtak, amelyeket a bankrablás során is használtak az elkövetők. Jelenleg szakértők vizsgálják, hogy a folyóból kiemelt fegyverek közül melyiket használták Móron, illetve más rablásoknál.
A Magyar Televízió Kékfény című műsorának információi szerint a csepeli Duna-parton búváros halásztak ki a vízből - meg nem erősített hírek szerint - több tucat kézifegyvert - írja a Blikk, amely szerint a rendőrök állampolgári bejelentés alapján bukkantak a fegyverek nyomára.

A napilap információi szerint az előkerült fegyverek között ugyanolyan típusok is vannak, mint amilyenekkel a május 9-i, nyolc halálos áldozatot követelő, móri bankrablást is végrehajtották. Jelenleg szakértők vizsgálják, hogy a folyóból kiemelt fegyverek közül melyiket használták Móron, illetve más rablásoknál, így a csepeli postarablásánál, a budaörsi pénzszállító elleni támadásnál vagy a zálogházak ellen elkövetett rablássorozatnál.

A móri bankrablás nyomozása során kiderült, hogy a gyilkosok legalább három fegyvert használtak: egy Scorpio mini-géppisztolyt, egy 9 milliméteres kaliberű Browningot és egy 7,65 milliméteres Zbrojovkát. A gyilkosságokkal Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsítja a rendőrség.