Lezárták a móri nyomozást

2003.12.29. 17:03
A rendőrség Kaiser Ede Krisztiánt és Hajdú Lászlót gyanúsítja a 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással. Kedden megkezdődik az iratismertetés, ezután átadják az ügyet vádemelésre az ügyészségnek.
Befejeződött a nyomozás a móri bankrablás ügyében és kedden megkezdődik az iratok ismertetése a gyanúsítottakkal - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

"A rendőrség elvégezte a szükséges nyomozati cselekményeket, ezért kedden megkezdődhet a keletkezett iratok ismertetése" - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának főosztályvezetője. Zsombok György alezredes hozzátette: nem csak a brutális móri bankrablás tartozik a nyomozáshoz, hanem öt másik súlyos bűncselekmény is, ezekben további gyanúsítottak is szerepelnek.

Az iratismertetés során a gyanúsítottak és védőik észrevételeket és indítványt tehetnek a nyomozás kiegészítésére, új nyomozati cselekmény lefolytatására - mondta az alezredes. Közlése szerint a rendőrség álláspontja továbbra is az, hogy két elkövetője van a tavaly május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablásnak.

Zsombok György közölte: az iratismertetés befejezését követően 15 nap áll a nyomozóhatóság rendelkezésére, hogy vádemelésre átadja az ügyet az ügyészségnek. Ígérete szerint az iratismertetés után sajtótájékoztatót tartanak az ügyről, de addig a nyomozás részleteiről nem nyilatkoznak. A rendőrség Kaiser Ede védője, Dezső Antal az MTI megkeresésére hétfőn azt mondta: tudomása szerint kedden sem Hajdú Lászlónak, sem Kaiser Edének nem lesz iratismertetése. A védő valószínűnek tartja, hogy kedden a másik öt bűncselekmény valamelyik gyanúsítottjával kezdik az iratismertetést. Megjegyezte: információja szerint a nyomozás még nincs lezárva, tudomása szerint Hajdú Lászlót hétfőn délelőtt még kihallgatták az ügyben.