Negyvenszer szegte meg a KRESZ-t egy motoros

2008.02.28. 12:55
Összesen negyvenszer sértett meg 20 KRESZ-szabályt egy motoros Debrecenben, amikor az őt üldöző rendőrök elől menekült. A fiatalembert akkor ugyan nem sikerült elfogni, de hazaérkezésekor már az otthonában várták az egyenruhások.

A rendőrök Debrecen belvárosában még kedden délután akartak megállítani egy szabálytalankodó motorost, ő azonban ehelyett gázt adott és elhajtott.

A járőrök ezért követni kezdték, ráadásul kamerával rögzítettek is mindent. Amíg a rendőrök követték a motorost számos KRESZ-szabályt megsértett: hatszor ment át a piroson, többször nem a saját sávjában hajtott, az álló kocsik között cikázott, útkereszteződésben és zebrán előzött, valamint kétszer szemből hajtott be az egyirányú utcába.

A rendőrök egy idő után felhagytak az üldözésével, hogy elkerüljék a balesetet. A motoros azonban nem úszta meg: amikor hazament, már otthonában várták az egyenruhások.

A számos szabálysértés miatt akár egy évre is eltilthatják a vezetéstől és maximum 100 ezer forintos bírságra is számíthat - adta hírül közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.