Meghalt két heroinfogyasztó Miskolcon

2008.08.07. 12:12
Heroin fogyasztása miatt halt meg két fiatal Miskolcon a napokban, egy harmadiknak az élete pedig jószerivel hajszálon múlott, őt szerdán mentették meg a mentősök.

Egy 30 éves férfi holttestére Miskolc avasi lakótelepe egyik épületének lépcsőházában találtak rá, egy 22 éves prostituált nőt pedig az ágyában ért a halál. Mindkét holttest mellett megtalálták a heroin beadására alkalmas eszközöket, fecskendőket, kanalakat.

Szerdán csaknem meghalt egy szintén 22 éves fiatal heroin fogyasztása miatt, de ellenszer beadásával megmentették az életét.

A napokban hat kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe, kettőjükről bebizonyosodott, hogy ők látták el heroinnal a meghaltakat.

A drog Budapestről került a megyeszékhelyre. Őrizetben, illetve előzetes letartóztatásban egyébként harminc kábítószer-kereskedőt illetve fogyasztót tartanak Miskolcon.

Budapesten az elmúlt napokban hatan haltak meg heroin fogyasztása miatt. A hétvégén Óbudán és Angyalföldön két-két heroinfogyasztó halt meg, hétfőn a Fehérvári úton, szerdán Kőbányán találtak holtan egy-egy embert.

A Népszabadság szerint egyik fővárosi esetben sem volt mérgezett vagy túl tiszta a heroin. Részletek itt>>>