Móri bizonyítékok tűntek el a rendőrségről?

2004.11.30. 19:22
Több ezer híváslista, köztük a móri mészárlással kapcsolatos bizonyítékok voltak azon a laptopon, amit tavaly loptak el az ORFK egyik épületéből, értesült az egyik kereskedelmi televízió híradója. A rendőrség szerint nem tűnt el pótolhatatlan bizonyíték. A Fővárosi Ügyészség egy rendőr ellen indított eljárást gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt. A rendőr ügyvédje szerint az épületbe elvileg lehetetlen betörni.

A móri mészárlással kapcsolatos bizonyítékok tűntek el az Országos Rendőr-főkapitányság Aradi utcai épületéből, értesült az RTL Klub híradója. A szobában több érték is volt, a betörők azonban csak azt a laptopot vitték el, amin több ezer híváslistát, köztük a móri mészárlással kapcsolatosakat is elemeztek.

"Semmi lényegi, illetve pótolhatatlan bizonyíték nem tűnt el a rendőrségről", nyilatkozta az Indexnek Horváczy Emese százados, az ORFK sajtóreferense.

Nem látszik a betörő

A laptopot tavaly június 17-ére virradó éjszaka lopták el a szigorúan őrzött épületből. Az Fővárosi Ügyészség gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt indított nyomozást az ellen a rendőr ellen, aki a szobában hagyta a számítógépet, jelentette az RTL híradója.

A gyanúsított ügyvédje szerint azonban védence nem követett el hibát, hiszen az épületbe elvileg lehetetlen betörni. Mindenhova rácsokat és biztonsági kamerákat szereltek fel, a betörő azonban egyetlen kamera felvételén sem tűnik fel, jelentette az RTL Klub.

Az értesülést az ORFK sajtóreferense nem tudta megerősíteni, mivel a betörés körülményeit nem ők vizsgálják. Az ügyben a BRFK sajtóügyeletese nem kívánt nyilatkozni, mivel a vizsgálatot a Fővárosi Ügyészség Nyomozóhivatala vezeti. Az ügyészséget Az Indexnek nem sikerült megszólaltatnia.