Agyonlőttek két embert Nagycsécsen

Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két - egymással szemben lévő - családi házra hétfőre virradóra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen a cigánytelepen. A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy a támadások közben mindkét házban többen is voltak, egy 43 éves férfi és egy 40 nő meghalt.

Képek a helyszínről

Mindkettőjüket lelőtték, miután a Molotov-koktélokat látva kijöttek az egyik házból. A megyei rendőrök több emberen elkövetett emberölés miatt indították meg a nyomozást és egymillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.

Körbezárta a rendőrség azt az útszakaszt, ahol a támadás történt. A Dózsa utcában két, egymással majdnem szemközt lévő házon látszanak égési és lövésnyomok, jelentette a helyszínről az MTI munkatársa.

Az egyik szomszéd - aki a másik megtámadott házban él - azt mondta, hogy az ő élettársa hozta ki a halálos áldozatokat a lakásukból. Úgy tudja, hogy mindkettejüket fejbe lőtték.

Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei elnöke közölte: két védtelen ember halt meg a támadás során, akik sosem ártottak senkinek. "Hátulról, galád módon követték el a bűncselekményt" - tette hozzá.

Nótár Zoltán, az igrici kisebbségi önkormányzat vezetője azt mondta, információi szerint az áldozatok sosem álltak összeütközésben a törvénnyel, 50 év körüliek voltak, kiszolgáltatottak és könnyen támadhatóak.