Norbi aerobik multiplexet épít a Mammut II. tetején

2001.04.05. 20:23
Schorbert Norbi eljutott oda, hogy a Mammut II. bevásárlóközpontban aerobik multiplexet nyisson. Elképzelése szerint ez egy olyan hely lesz, ahova nem járnak kopasz kigyúrt emberek, és a mozogni vágyó hölgyek sem ordítva fekvenyomókkal találkoznak. Havi húszezer forintért olyan bérletet lehet majd vásárolni, amellyel korlátlanul lehet igénybe venni szolgáltatásaikat: aerobik-órák, szolárium, szauna, sőt, a Mammut tetején napozóágyak hada is várja az egészséges életmódot kedvelőket.
Norbi egyre közelebb jut álma megvalósulásához, hogy az egész országot mozgásba lendítse: szeptemberben Moveland néven nyílik aerobik-fitnesz multiplexcentere a Mammut II. bevásárlóközpontban. Schobert Norbert az Indexnek elmondta, egy olyan helyet akar létrehozni, ahova nem járnak kopasz kigyúrt emberek, és a mozogni vágyó hölgyek sem ordítva fekvenyomókkal találkoznak. Ahogy a Napi Gazdaság is megírta, a fitneszklub 1600 négyzetméteren várja majd látogatóit, ahol a legkülönfélébb aerobik-órák mellett szoláriumok, szaunák, szobakerékpárok, taposó- és nyújtógépek hada várja a vendégeket.

Schobert Norbert
Az aerobik multiplexet leginkább egy mozihoz lehet hasonlítani, ahol húszpercenként kezdődnek az előadások - folytatta Norbi. Egy százötven-, egy hetven- és egy harmincfős terem lesz a helyszíne az óráknak. A több mint négyszáz fős öltöző kialakításánál az öltönyben érkezőkre is gondoltak. Nem egy olyan átjáróházat kell elképzelni, ahová az emberek csak egy-egy alkalomra térnek be. Ez egy olyan klub, ahol az edzeni vágyók Európában egyedülálló módon egy új életstílust valósíthatnak meg. A diákok havi tízezer forintért látogathatják majd a fitneszcentrumot délután négy óráig, míg egy olyan bérlet, amely egész napra szól, húszezer forintba fog kerülni. Lesznek napijegyek, de ezeknek az ára azt fogja sugallni, hogy mindenképp érdemes tagságit váltani.

Készül a Hősök tornájára is

Norbi heti kétszer a Testnevelési Egyetemen tart ingyenes órát, de a termet kinőtték, ezért májustól a Margitszigetre költöznek át. A népszerű tévésztár maradék idejében rendezvényeken lép fel, amelyek főként jótékony jellegűek. A Hősök tornáját a sikertelen rekordkísérlet után újra megismétli, már nyolcezren jelentkeztek az augusztus végi eseményre. Legutóbb a Lurdy-háznál próbált ötezer embert megtornáztatni, de csak háromezerötszázan érkeztek, így a Guinness-rekord elmaradt.

Schobert a köszönő levelekből több mint tízezerre becsüli azoknak a számát, akik az ő segítségével fogytak le. Tavaly 210 ezer kazetták adott el, így a magyarországi fitneszvideó-piac 85-90 százalékát uralja. Büszke rá, hogy a semmiből építette fel vállalkozását, és nem titkoltan a gyönyörű nők miatt kezdett aerobik-tanárként dolgozni. Első filmjét az eladott Ladájából finanszírozta, ma azonban már több mint tizenötmillióból készít egy fitnesz-kazettát.

Minden nap fog aerobik-órát tartani

A fitnesz-center 200 millió forintból épül fel, és negyven százalékban lesz tulajdonos Schobert cége, a Fittness Hungary Kft. Véleménye szerint három-négy év alatt térül meg a befektetés, konkurenciával pedig nem kell számolniuk. Komoly cégek jelezték, hogy dolgozóiknak tagságit vásárolnak, így elképzelhető, hogy a menedzsereknek kedvelt helye lesz. A 15 fős edzői gárdában ő is helyet kap, minden nap fog órákat tartani. Nyitás szeptember 28-án.