Vízözön Manhattanben

2007.04.16. 12:25
Óriási esőzések bénították meg az Egyesült Államok keleti partvidékét, New York több metróállomását elöntötte a víz. Országszerte többen meghaltak a vihar okozta balesetekben, szünetel az áramellátás, közben a belső vidékeken már a közelgő hóviharokat várják.

Erős széllökésekkel érkezett meg az USA keleti részére egy viharzóna, mely már nyolc halálos áldozatot szedett szombat óta. Megbénult emellett a légiforgalom is, 500 járatot töröltek csak a New York környéki három repülőtéren.

14 éve nem látott áradások fenyegetik a metropolis térségét, melyet a 30 éve nem tapasztalt méretű esőzés okozott. A rekord a New York központjának számító Central Parkban majdnem megdőlt: itt 1869 óta nem esett ennyi eső. Több utca és metróállomás került víz alá, elsősorban Long Islanden okozott károkat az árvíz.

A hatóságok folyamatosan menekítik a mélyebben fekvő kerületekből az embereket. A kiköltöztetett embereknek átmeneti szállások nyíltak, az eső számos rendezvényt is elmosott, így a görög függetlenségi ünnep felvonulását is.


Nézze meg képeinket!

New York mellett Connecticutban, Dél-Karolinában, sőt az ország közepén fekvő Kansasban és Texasban is több halálos áldozatot követeltek a vihar miatti balesetek.

Nyugat-Virginiában és New Jerseyben áradások kezdődtek, így a partmenti államokban szünetel az áramellátás. A helyzetet tetézi, hogy az óceántól távolabbi területeken heves havazások is várhatóak.