Drogbirtoklásáért letartóztatták Obama féltestvérét

2009.01.31. 17:05
Kábítószer birtoklásáért letartóztatták az új amerikai elnök kenyai féltestvérét - közölte a nairobi rendőrség egyik tisztviselője szombaton.

George Obamát még pénteken vették őrizetbe Nairobi Huruma nevű külvárosában, amikor marihuánát, vagy ahogy Kenyában nevezik, bhang-et találtak nála. A 26 éves George Obamát és vele együtt letartóztatott három társát várhatóan hétfőn hallgatják meg a bíróság előtt.

Barack Obama önéletrajzában beszámolt arról, hogy mindössze kétszer találkozott öccsével, egyszer két évtizede, amikor George még csak ötéves volt. Mint írta, "szép, kerek fejű kisfiú volt". Ezután 2006-ban látták viszont egymást, amikor Obama már amerikai szenátorként Kelet-Afrikába utazott, és felkereste Nairobiban élő családtagjait. Erről a második találkozásról az elnök így írt: "Nagyon rövid volt, csak pár percig beszéltünk. Olyan volt, mintha egy vadidegen emberrel találkoztam volna."

George Obama egyébként az elnök azon kevés rokonainak egyike volt, aki nem vett részt a január 20-i washingtoni beiktatási ceremónián.