Gyorshajtás miatt pár napra bevonták Orbán Viktor jogosítványát Erdélyben

2008.07.22. 07:53
A Fidesz elnöke elismerte a gyorshajtást, de nem volt nála elég pénz a 16 ezer forintnyi bírság kifizetésére, ezért júliusban pár napra elvették a jogosítványát.

Elvették a román rendőrök Orbán Viktor jogosítványát - értesült a Blikk. A lap szerint a Fidesz elnöke július 4-én Nagyszebenbe indult, ám Déva mellett egy falunál megállították, mert 100 kilométeres óránkénti sebességgel haladt. A politikusnál nem volt elég készpénz, hogy kifizesse a 250 lejes (16 ezer forint) büntetést, így a rendőrök biztosítékul elvették a jogosítványát.

Kapott egy hatósági papírt, amivel ideiglenesen vezethetett. Jogosítványát két nap múlva váltotta ki egy ügyvéd ismerőse Aradon. Az iratot két héttel később, Tusnádfürdőn kapta meg. Addig csak keveset vezetett, mert egy hazai ellenőrzésnél "biztosan furcsállották volna" a magyar rendőrök a pártelnöknél lévő román nyelvű dokumentumot. Orbán Viktor szerint a román rendőrök helyesen jártak el, ő hibázott, mikor a megengedettnél gyorsabban hajtott.

Orbán Viktor a Blikk szerint imád vezetni. Az esetkor egyedül ült a Fidesz tulajdonában álló fekete VW Transporter kisbuszban. "Mutogatva megérttették velem, hogy túl gyorsan hajtottam, körülbelül százzal. Igazából nem értettem, hogy a faluban hajtottam gyorsan vagy utána, mert ez a településen túl volt."