Járőrtársa lőtte meg a zákányi rendőrt

2009.01.01. 15:44
A jelek szerint a járőrök először megpróbálták eltitkolni a véletlen lövést, ezért egy kitalált orvvadászra fogták a balesetet.

Elképzelhető, hogy mégsem orvvadászok lőtték meg a Zákányi Határőrrendészeti Kirendeltség járőrét hétfőn este. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint ugyanis nem szándékos, hanem a gyanú szerint járőrtársától származó vétlen lövés sebesítette meg a rendőrt, és ennek az eltitkolása miatt találták ki az általuk előadott orvvadászos történetet.

A Zákányi Határrendészeti Kirendeltség illetékes parancsnoka csütörtökön azonnali hatállyal kezdeményezte a járőrök beosztásból való felmentését. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője pedig büntetőeljárás megindítását kezdeményezte a járőrök ellen a Somogy Megyei Nyomozó Ügyészségnél.

A rendőrt még hétfőn este találta el egy lövés a könyökén. Először azt mondták, hogy járőrözés közben lövéseket hallottak Őrtilos határában, egy fenyveserdő felől, ezért szálltak ki itt az autójukból.

Hőkamerával, illetve lámpával indultak a hangok irányába, amikor az egyikükre rálőttek. Társa a kocsiba segítette a sérült rendőrt, az őrsre vitte, majd mentőt hívott hozzá. Most azonban kiderült, hogy valószínűleg ő maga sebesítette meg a társát.