Lebuktak az óvodafosztogató gyerekek

2008.07.31. 16:22
Rövid időn belül három alkalommal is betörtek nemrégiben a bátonyterenyei Csupafül Óvodába. A fiatal- és gyermekkorú elkövetőket elfogták, írja a Nógrád megyei online.

Először július 19-re virradóra az egyik ablakon keresztül hatoltak be az ismeretlenek az épületbe, ahonnan számítógépeket és DVD-lejátszókat vittek el. Két nap múlva az egyik ajtót betörve jutottak be az ingatlanba, s ekkor egy Hifi-berendezést és hangfalakat tulajdonítottak el.

Újabb negyvennyolc óra elteltével, hasonló módon ismét megpróbálták kifosztani az intézményt, sikertelenül. A bátonyterenyei rendőrök az utolsó betörés éjszakáján figyelőállást foglaltak el az óvodában.

Az éjfél után érkező látogatókat az eltulajdonítani kívánt apróságok, cukorkák, játékok és tollak, pakolása közben fogták el. A betöréseket négy kisterenyei fiú hajtotta végre, közülük ketten fiatal-, ketten pedig gyermekkorúak, úgy, hogy az éjszakai órákban megszöktek otthonról.

Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrség az elkövetők lakóhelyén lefoglalta, így azokat hiánytalanul visszakapta az óvoda. Az ügyben a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon folyik a nyomozás, amely során kiderült, hogy ezek a tizenévesek már korábban is követtek el a környéken különböző vagyon elleni bűncselekményeket.