Világvége csütörtökön

2003.05.15. 11:09
A föld még csütörtökön összeütközik a Naprendszer eddig ismeretlen tizedik bolygójával. A következmények katasztrofálisak lesznek, a földrengések és a szökőárak az emberiség nagy részét elpusztítják. A Pana Wave japán vallási közösség előre szólt.
Japánban erős verseny van a világvégét jósoló szekták között. Az ítéletnap-várók leghíresebbike, az Aum Shinrikyo 1995-ben maga is sokat tett a jóslat beteljesüléséért - a szekta tizenkét halálos áldozatot követelő gáztámadást hajtott végre a tokiói metróban. A szektavezér Shoko Asahara nyolc éve tartó tárgyalása a napokban ért végső szakaszába.

Kommunista sugarak

A Pana Wave szekta nem fenyeget, csak figyelmeztet. Csütörtökre világvégét jósoltak, de addig is mindent, beleértve saját testüket is, fehér vászonba csomagolták. Fehér lepellel takarták le még szintén fehér autóik kormányait is - ezzel a BBC beszámolója szerint Japán egyik legnagyobb látványossága lettek.

A fehér vászon a káros elektromágneses sugaraktól védi a szektát. A sugarak nem a természet művei, azokkal a kommunisták igyekszenek kiirtani őket - állítja a csoport. A fenyegetést olyan komolyan veszik, hogy még a tévéstábokat is csak úgy engedték magukhoz, ha fehérbe öltöznek. Jó előre szóltak.

Bolondnak nézik

Bár a világvége-szekták gyakran komoly veszélyt jelentenek, a Pana Wave hívőit a japánok többsége ártalmatlan bolondnak tartja. Ha csütörtökön mégis galaktikus ütközés történne, a szkeptikusok kínos magyarázkodásra szorulhatnának - viccelődik a BBC vallási szakírója.