Egy kis párizsivéggel jótékonykodna a Pick

2007.12.13. 16:43
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megkérdezte a Pick-hez tartozó Délhúst, adna-e valamit a szegényeknek karácsonyra. Tíz kiló párizsivéget ajánlottak, ha elviszik, írja a Magyar Hírlap. A Pick állítja, teljesítette a kérést, de gondolkozik, mit tehetne még.

A Magyar Hírlap csütörtöki számában ír a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Délhús Rt. üzenetváltásáról. A segélyszervezet karácsonyi adományaihoz gyűjtött segítséget cégektől, így keresték meg a Pickhez tartozó Délhús Rt.-t. "Tíz kilogramm párizsivéget tudunk adni, de le kéne jönni érte Szegedre" - volt a válasz.

Győri-Dani Lajos, a szeretetszolgálat regionális vezetője annyira felháborodott, hogy a sajtóhoz fordult a történettel. Azt mondta, hogy megértik ha valaki semmit sem ad, "de ez minden határon túl megy, pofátlanság".

Tíz kiló párizsi (nem a vége) a közértekben háromezer forint körüli áron beszerezhető, a felajánlott ajándék szállítási költsége ennek sokszorosa lenne.

16 gramm

A Pick Szeged Zrt. "a 10 kilogrammnyi teljes értékű felvágottal teljesítette" a szeretetszolgálat kérését, amely hatszáz szendvics elkészítéséhez szükséges alapanyagra vonatkozott, áll a cég vezérigazgatójának, Kovács Lászlónak közleményében.

"A sajnálatos, nem kizárhatóan félreértésből adódó helyzet" miatt Kovács László közölte, személyesen veszi fel a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal, és "egyben mérlegeli a további segítségnyújtás lehetőségét".