Országgyűlési képviselő gázolt halálra egy biciklist

2004.11.17. 21:35
Tóth Sándor szocialista képviselő szerdán Szentes és Orosháza között, egy kereszteződés után halálra gázolt egy biciklijét toló férfit. A képviselő az Indexnek elmondta, nem hajtott gyorsan és alkoholt sem fogyasztott, sőt, az alkoholszonda után vérvételt kért, hogy bizonyítsa nem ivott. A rendőrök szerint a biciklis nem volt kivilágítva.
Halálra gázolt egy férfit szerdán este személygépkocsijával egy MSZP-s országgyűlési képviselő - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A gázoló, Tóth Sándor szocialista parlamenti képviselő, aki az Indexnek elmesélte a saját verzióját.

A képviselő Szentesről hajtott Orosházára, amikor a baleset történt. Az ütközés háromszáz méterrel egy kereszteződéstől történt, amikor "egyszer csak a semmiből feltűnt" a biciklit toló férfi az úton, akit már nem tudott elkerülni. Mint mondta egy középkorú férfi az áldozat.

Együttműködött a rendőrökkel

Az Index a képviselő autójának sebességét firtató kérdésére elmondta, hogy nyugodt volt, nem sietett. A baleset után "teljesen együttműködött a rendőrséggel". Az alkoholszonda megfújása után, Tóth Sándor maga kérte, hogy vért is vegyenek tőle, mondta az Indexnek.

A képviselő saját tulajdonú Volkswagen Passatját vezette. Vad Róbert, a Csongrád megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az ismeretlen középkorú férfi biciklije nem volt kivilágítva. Közlése szerint Tóth Sándor kifújta a szondát, amely negatív eredményt mutatott.

Tóth Sándor 1994 óta országgyűlési képviselő: két alkalommal Békés megye 7. számú választókerületéből, Mezőkovácsházáról, 2002-ben pedig a Magyar Szocialista Párt országos listájáról jutott a törvényhozásba. Jelenleg a költségvetési és pénzügyi, illetve a gazdasági bizottság, valamint az M5-ös autópálya ügyével foglalkozó vizsgálóbizottság tagja.