2012-es világvégére készülnek a hollandok

2008.06.24. 10:31
Hollandok ezrei kezdtek készleteket felhalmozni, mert meggyőződésük, hogy 2012-ben eljön a világvége. A civilizáció pusztulását nem mindenki tartja rossznak, van, aki szerint nem is baj, ha Hollandia elsüllyed, hiszen folyamatosan eresztik be az országba a bevándorlókat.

Több ezer holland szerint 2012-ben jön el a világvége, jelentette a UPI. Az amerikai hírügynökség a de Volksrant című napilap és a holland rádió felmérésére hivatkozik.

A holland napilap munkatársai állításuk szerint több ezer emberrel beszéltek, akik mind hisznek a civilizáció közelgő végső pusztulásában. Hogy mi okozza majd a világvégét, arról nem volt kialakult álláspontjuk, de nagy többségük a 2012. évet jelölte meg időpontként. A holland rádió szerint azért, mert abban az évben ér véget a maja naptár.

A de Volkskrantnak nyilatkozók nagy része már megkezdte a készletek felhalmozását a katasztrófa túléléséhez, sokan például gumicsónakokat is vettek.

A közelgő világvége nem mindenkit aggaszt azok közül, akik hisznek a bekövetkeztében. A de Volkskrantnak nyilatkozó Petra Faile szerint "nem is olyan rossz, hogy hollandia elpusztul. Én már nem is szeretek itt élni. Vegyük például a bevándorlást. Folyamatosan eresztik be az embereket, egyre több házat építenek, ettől az egész ország nehezebb és egyre mélyebbre süllyed".