Három pap is érintett az olasz pedofilbotrányban

2005.05.24. 10:46
Kiterjedt pedofilhálózatot leplezett le az olasz rendőrség. Tizenhat olasz tartományban 186 gyanúsított - köztük három katolikus pap és egy polgármester - ellen indítottak eljárást.

Siracusa ügyészsége hangolta össze a csaknem egy éve tartó nyomozást egy internetes hálózat után, amelynek tagjai 4-8 éves gyermekekről készült pornófilmeket és -képeket töltöttek le.

Az olasz hatóságok kedden reggel közöltek adatokat a kiterjedt és összehangolt akcióról, amelynek során a csendőrök és a pénzügyőrök házkutatásokat is tartottak a gyanúsítottaknál, általában "köztiszteletben álló" személyeknél. A pedofil termékek, a szexuális bűncselekményekről készült felvételek vásárlói között a katolikus papokon és egy polgármesteren kívül volt rendőr, önkormányzati képviselő és szociális munkás is.

A pedofil filmek letöltésével gyanúsított három katolikus pap Szicíliában, Lombardiában, illetve Trentino Alto Adige régióban folytatja lelkipásztori tevékenységét. A csendőrök által lefoglalt számítógépeiken jelentős mennyiségű pedofil videofilmet találtak, köztük olyan gyermekpornót, amelyet egy titkos jelszavakkal megközelíthető olasz szerver szolgáltatott számukra.