Lebukott egy olasz pedofilhálózat

2007.04.27. 12:39
Megerőszakolták. és szörnyű tettüket filmre is rögzítették annak a pedofilhálozatnak a tagjai, akik a napokban buktak le Olaszországban. A hatóságok szerint óvónők "szállították" az áldozatokat.

Tizenhat óvodáskorú lány- és fiúgyermek esett egy pedofilhálózat áldozatául az utóbbi évek folyamán Olaszországban, a Róma melletti Rignano-Flaminio településen. Tagja volt a hálózatnak három óvónő is, ők "szállították" a három-ötéves áldozatokat a gondjaikra bízott gyermekek közül pedofil megbízóiknak.

A pedofilok leggyakrabban az egyik óvónő lakásán erőszakolták meg a kicsinyeket, a nyomozók gyanúja szerint előbb valamilyen droggal elkábítva a gyermekeket. Az egészet filmre vették, és jó pénzért eladták az interneten. A rendőrség eddig hat gyanúsítottat vett őrizetbe, jelentették be pénteken.

1998 óta 75 ezer olyan internetes oldalról tettek bejelentést Olaszországban a hatóságoknak, amelyeken pedofil anyagokat kínáltak eladásra. Nemzetközi szervezetek becslései szerint évente ötmilliárd dollár haszonra tesznek szerint az ilyen anyagok értékesítői. A fotók általában 30 és 100 euró közötti áron kelnek el, a filmekért akár 300 eurót is elkérhetnek.

Giuseppe Fioroni közoktatási miniszter olyan törvénymódosítást kezdeményezett a minap, amely lehetővé tenné, hogy már az első fokon meghozott elmarasztaló bírói döntés után elbocsáthassák állásából az ilyen ügybe keveredett tanárt, óvodai nevelőt. (Jelenleg csak a jogerős, megfellebbezhetetlen végleges bírói döntés után van lehetőség az elbocsátásra.)

Másfelől kezdeményezte az internetes tartalmak szűrését is, hangsúlyozva, hogy az ilyetén szűrés semmiképpen sem lenne gátja a gondolatok szabad áramlásának és a kulturális cserének, csakis a kiskorúak védelmét szolgálná.