Ölt az állatkertbe csempészett piton

2007.08.17. 15:30
Három ritka papagájt ölt meg egy tigrispiton a budapesti állatkertben. A hüllőt egy látogató csempészte be a madárházba.

A budapesti állatkert madárházában valaki szabadon engedett egy tigrispitont. A hüllő megölte az állatkert három kea papagáját. A kea nagyon ritka madár, leltári értékük 4,5 millió forint volt. Kifejezetten szaporítási szándékkal tartották őket, a faj megmentéséért szolgáló európai tenyészprogram keretében. A világon csak 140 kea él fogságban.

2005. október 5. Egy két méter hosszú aligátor maradványai lógnak ki egy több mint négy méter hosszú szalagos tigrispiton szétrepedt testéből

Az Új-Zélandon őshonos, három kilósra is megnövő madarak közül kettőt már megfojtott, egyet pedig éppen a szájában tartott a becsempészett tigrispiton, amikor a gondozók felfedezték a betolakodót. Az állatkert saját tigrispitonjai mind a helyükön voltak, tehát bizonyos, hogy egy látogató csempészte be a madárházban vérengző fenevadat. Az állatkert történetében nem ez az első eset, hogy valaki titokban szabadon engedi kényelmetlenné vált kedvencét. A nyolcvanas években egy becsempészett róka okozott komoly pusztítást a szárnyasok között. Találtak már ismeretlen eredetű aligátorteknőst és zöld leguánt is a gondozók.

Az állatkert feljelentést tett az ismeretlen kígyócsempész ellen.