Elfogták az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt

Több mint egy évig bújkált a rendőrök elől az a férfi, aki egy budapesti banktól negyedmilliárdot csalt ki.

Szlovákiában bukkantak rá az egyik legkeresettebb magyar bűnözőre, Porcs Péterre szombaton - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfőn a szlovák Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Porcs Péter körözési fotója

Martin Korch közölte: a férfit a kelet-szlovákiai Rozsnyóhoz közeli Jólész faluban, egy bérelt családi házban tartóztatták le.

A 37 éves Porcs Péter ellen több mint egy éve, 2006 szeptemberében adtak ki elfogatóparancsot. A XI. Kerületi Rendőrkapitányság csalás miatt nyomoz a sajószentpéteri férfi és társai ellen. A gyanú szerint egy budapesti bankból hamis bírói ítélettel jogtalanul utaltatott át magának több mint 270 millió forintot, amiből 265 milliót fel is vett. A 2006 szeptemberében kiadott körözési felhívásban az is elhangzott, hogy a férfi egy fekete Porsche Carrerával jár.

Az ügy részleteiről annyit lehet tudni, hogy Porcs és társai a hamis bírói ítélet felhasználásával inkasszót nyújtottak be egy nagyvállalattal szemben. A bank bruttó kétmillió forintot ajánlott fel akkor a nyomravezetőnek, egyelőre arról nincs információ, hogy kifizetik-e a vérdíjat valakinek.