Ötmillió a budaörsi pénzszállító-rablókért

2005.05.17. 10:55
Nyomravezetői díjat ajánlottak fel a budaörsi rablás elkövetőinek kézrekerítésében segítőknek. Szombat este fegyveresek támadtak meg egy pénzszállító autót az egyik budaörsi bevásárlóközpontnál. A rablók a támadás közben meglőtték a pénzszállító autó egyik alkalmazottját, majd a harmincmilliós zsákmánnyal elmenekültek. Menekülés közben tűzharcba keveredtek a rendőrökkel, még egy kézigránátot is bevetettek a rendőrök ellen.

Ötmillió forint nyomravezetői díjra számíthat az, aki segít elkapni a hétvégi budaörsi pénzszállító-rablás tetteseit. Az országos rendőrfőkapitány úgy döntött, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodán külön nyomozócsoport alakítanak a rablás elkövetőinek kézre kerítsée érdekében, áll a NNI keddi közleményében. A nyomozócsoportban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói is részt vesznek.

Tűzharc

Az egyelőre ismeretlen elkövetők szombat este, fél nyolc körül fegyverrel támadtak meg a budaörsi Tesco parkolójában a Group 4 Falck egyik pénzszállító autóját.

A rablók a támadás közben meglőtték a pénzszállító autó egyik alkalmazottját is, akit később súlyos, életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani. A férfit azóta már meghallgatták a rendőrök, tudta meg az Index a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol a rablók gépfegyverrel tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a lövéseket, mire a mekülő elkövetők egy támadógránátot dobtak rájuk. A robbanásban nem sérült meg senki, azonban több parkoló autót megrongáltak a repeszek.

A rablók a megszerzett 30 millióval egy fekete, X5-ös BMW-be ültek és elmenekültek a helyszínről. A márciusban, Budapestről ellopott járműre a rendőrök Törökbálinton találtak rá, a rablóknak volt annyi ideje, hogy a kocsit felgyújtsák, és így megnehezítsék a nyomozók munkáját.

Ötmillió a nyomravezetőnek

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a biztonsági cég vezetője még szombaton egy-egy millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a nyomozók munkáját segítő informátornak, áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleményében.

A szombaton felajánlott egy-egy millió forintos nyomravezetői díj mellett az országos rendőrfőkapitány kedden további hárommillió forintot ajánlott föl annak, aki a bűncselekmény elkövetőivel kapcsolatos releváns információt szolgáltat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a rablás mellett emberölés kísérlete miatt is nyomoz az egyelőre ismeretlen tettesek ellen, a tanúmeghallgatások jelenleg is folyamatban vannak.