Kokaint csempészett a püspök

2005.02.18. 22:48
A hatvanhét éves spanyol püspököt a Caracastól nem messze fekvő Simon Bolivar repülőtéren tartóztatták föl. Ángel Velasco Padilla püspök Brazíliából érkezett Venezuelába, a kokaint a ruhájába rejtve találták meg.
Venezuelában letartóztattak egy spanyol püspököt, akinek ruhájában kokain volt elrejtve. Kábítószer csempészetének kísérletével vádolják - jelentette be pénteken a venezuelai főügyészség.

A hatvanhét éves Ángel Velasco Padilla püspök egy Spanyolországba induló nemzetközi járatra akart felszállni csütörtökön a fővárostól, Caracastól 30 kilométerre található Simon Bolivar repülőtéren, de a biztonsági ellenőrzés során kokaint találtak a ruhájában elrejtve.

Egyelőre nem tudni, hogy Padilla mely egyházhoz tartozik, és az ügyészség azt sem közölte, hogy mennyi kábítószert találtak nála. A püspök nem sokkal korábban érkezett Brazíliából Venezuelába.

A kábítószer-csempészek gyakran Venezuelán keresztül juttatják el az Egyesült Államokba vagy Európába a Kolumbiából származó drogot - leginkább kokaint. Amerikai adatok szerint évente mintegy 150 tonna kokain fordul meg az országban.

Évente több tucatnyi csempészt fognak el a venezuelai repülőtereken, valamint a világ legnagyobb kábítószer-termelőjeként nyilvántartott országgal, Kolumbiával közös határon.