Megtámadtak egy 103 éves nőt

2007.11.09. 13:56
A nyakában lógó segélyhívó mentett meg egy gyáli idős asszonyt a rá támadó rablóktól. A házába betörő támadókat elfogták.

Pánikgombbal hívott segítséget egy 103 éves asszony, akinek gyáli otthonába két ismeretlen tört be csütörtökön. Az asszonynak volt annyi ereje, hogy a nyakában lógó segélyhívó gombot megnyomja és az így működésbe hozott hangalapú rendszernek köszönhetően a cégnél hallották: a támadók épp arra szólítják fel áldozatukat, mondja meg hol tartja értékeit.

Az adóvevőn bejelentkező távfelügyeleti munkatársá hangját meghallották a tettesek, akik megijedtek és elmenekültek. Az idős asszonyt kórházba kellett szállítani. Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a két elkövető szintén gyáli lakos, nem messze laknak az asszonytól.

A tettesek berúgták a kertkaput, a bejárati ajtót nyitva találták, így jutottak be az asszony otthonába. A férfi bántalmazni kezdte az idős nőt, közben társa értékek után kutatott. A jelzőrendszert működtető cég munkatársai azonnal riasztották a rendőröket, közben a szomszédok is felfigyeltek az asszony kiáltásaira. Ők még látták a menekülő elkövetőket is, akiket nem sokkal később a járőrök fogtak el.

Az élettársi kapcsolatban élő nő és férfi már többször volt büntetve különböző vagyon elleni bűncselekmények miatt, egyikük tízszer, másikuk tizenegyszer. A gyanúsítottak ellen rablás miatt indítottak eljárást, őrizetbe vették őket és a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.